Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


" CSIGAPARLAMENT "

 

Kép Harminc évvel ezelőtt Miskey Ilona a Halászbástya után kezdte felépíteni a Parlament kicsinyített mását csigaházból. Külszini fejtéseknél, szántóföldeken, patakpartokon összegyűjtött mintegy négy és fél millió csigaházat, amiket 14 év alatt habarcs segítségével ragasztott össze. Az  "építkezés " előtt a pannon tengeri csigákat gondosan kiválogatta, méretre csiszolta, a világosabbak ablakkeretekbe, díszítőelemekbe, a sötétebbek a falakba kerültek. Előbb a kupola készült el, ami után a többi rész méretaránya már adott volt. A kupola csúcsán, ahol eredetileg szintén csigából készült csillag volt, ma már a magyar zászlót látni. Miután több külföldi vevő ajánlatát is visszautasította, így 1999-ben a Guinness rekorder épületet, a keszthelyi Túri Török Tibor gondjaira bízta. A hatalmas vitrinben álló Parlament-makett méretei:. nyolc méter hosszú, két méter magas és két méter széles. Az alkotás megtekinthető a keszthelyi babamúzeumban. ( www.csigaparlament.mool.hu )

 ( Delta Cinema Company )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Apply pressure on Readings Explained

(ABileLiniMaice, 2018.10.11 22:30)

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/le-cialis-contre-indication/

Strong blood pressure

(ABileLiniMaice, 2018.09.27 13:42)

Poids est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-5mg/

Keszthely, Kossuth L.u.11.

(Bedőné Gyurkó Zsanett, 2016.06.05 15:20)

T. Cím!
Szeretném kérni a javítást! Illetve a kapcsolatfelvételt!

"Az alkotás megtekinthető a keszthelyi babamúzeumban.
( www.csigaparlament.mool.hu ) helyett a ( www.babamuzeum-keszthely.hu ) további információk a honlapon.

mai nap

(Emi, 2009.05.09 03:56)

Férjemnek ma születés napja van, és ennek az oldalnak hála már azt is tudom mivel lepem meg :)
Únyba látogatunk el.. remélem megtaláljuk a csigabástyát! :)
Remélem még sokáig látható lesz ez a sok csodás dolog!

Ilona Néninek

(Tóth Zoltánné, 2008.12.26 17:29)

Csókolom, köszönöm, hogy megtanított riselni, a mai napig csinálom... :)
Perjés Kati unokája

Lenti környéke...

(yence, 2008.11.08 14:39)

Szevasz Tibor! ;-)

(Somogyzsitfa-Szőcsény, majd Lenti...)

és: Szebb jövőt!

Salgótarján

(Bea, 2008.07.01 10:12)

Ez gyönyörű! láttam már hasonlót, de hogy valaki csigából készítse el az országházunkat, olyat még nem! nagyon remélem hogy ebbe a remekműbe nemköltözik be a politika !!! További sok sikert kívánok Ilonkanéninek.

Ózd

( Tóth Dominika , 2008.04.02 18:36)

Nagyon jó ez az oldal, nehéz lehetett megépíteni ezeket! És mint látom és olvasom is, hogy egy szép korát élő néni csinálta ezeket!
Én csak ennyit kív ánok neki:-Éljen minéll tovább, hogy mégtöbb szép és látványos "csigaépületet" építhessen!

delta@axomail.eu

(Delta Cinema Company 2005, 2008.02.06 13:18)

ÜDV. BOGI!

A FELAJÁNLÁSODAT KÖSZÖNJÜK! TOVÁBBI EGYEZTETÉS CÉLJÁBÓL, A delta@axomail.eu ILL. A deltafilm@mailbox.hu CÍMEKEN LÉPHETSZ VELÜNK KAPCSOLATBA.
---------------------------------------------------
ILONANÉNI ELŐSZÖR A 70-es ÉVEK VÉGÉN SZEREPELT A MAGYAR TELEVÍZIÓ, "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" CÍMŰ MŰSORÁBAN, MAJD A 80-as ÉVEK KÖZEPÉN, SZINTÉN A MAGYAR TELEVÍZIÓBAN.
RTL.KLUB 1998 NOVEMBER 26. "FÓKUSZ"
RTL.KLUB 2000-ben SZINTÉN A "FÓKUSZ" MŰSORBAN VOLT LÁTHATÓ.

ÜDVÖZLETTEL:
Delta Cinema Company

Budapest

(Palotás Boglárka, 2008.02.05 21:17)

Sziasztok D-C-C! Nagyon szép ez az oldal,gratulálok érte.Láttam már én is élőben a csigaparlamentet és a halászbástyát is, szerintem sokkal nagyobb reklámot kellene nyújtani ennek az egyedülálló alkotásoknak.Még gyerek voltam mikor Ilonanénivel találkozhattam személyesen is.Nekem is vannak régebbi fotóim a halászbástyáról,amit még anno az édesapám készített,ezúton szeretném felajánlani nektek ha esetleg igényt tartotok rá.De kérnék is cserébe valamit.azt szeretném tudni,hogy az RTL-klub fókusz adása(amiben az Ilonanéni szerepelt)mikor volt? Köszönöm előreis.

Bogi és családja.

EGER

(Budai Péter, 2008.01.30 11:05)

Kézcsók Ilonanéninek! Azért ehhez a hobbihoz extra türelem kell! FANTASZTIKUS! Láttam már az országházat gyufából is elkészítve,de az emberi kreativitás határtalan. Ajánlom mindenkinek a keszthelyi "országházat",szuper élmény! Fiam öt évesen leült a vár elé, és megsem mozdult egy órán keresztül. Mégegyszer kézcsók, és jó egészséget Ilonanéni.- üdvözlettel a Budai család.

delta@axomail.eu

(Delta Cinema Company 2005, 2008.01.28 12:34)

ÜDV. HÁROM NŐVÉR!
ÚJPESTRŐL: - (VÁCI ÚT)-(ÁRPÁD HÍD)-(BÉCSI ÚT)-PILISVÖRÖSVÁR - PILISCSABA - TINNYE - ÚNY. /kb.30km/

ÜDVÖZLETTEL:
Delta Cinema Company

SOPRON

(* BEA * ÁGI * NIKI *, 2008.01.27 17:29)

ÜDV NEKTEK! MÚLTKOR VOLTUNK KESZTHELYEN ÉS MEGNÉZTÜK A CSIGAPARLAMENTET. CSODASZÉP!!!!!!!! JÖVŐ HÓNAPBAN HAMÁR ÚGYIS PESTEN LESZ DOLGUNK,VALÓSZÍNŰ HOGY ELMEGYÜNK ÚNYBA IS A CSIGAHALÁSZBÁSTYA MIATT. LÉCI ÍRJÁTOK MEG, HOGY AUTÓVAL MERRE INDULJUNK EL ÚJPESTRŐL????????? KÖSZI!

ÜDV. * A HÁROM NŐVÉR *